پشتیبانی

آرد چه نوع ماده ای است؟ - سوغات سنتی سمنان

آرد،توده ای با ذرات بسیار ریز که از آسیاب شدن و غربال کردن دانه های آسیاب شده، به ویژه دانه غلات با غربال های سوراخ ریز به دست می آید .

آرد،توده ای با ذرات بسیار ریز که از آسیاب شدن و غربال کردن دانه های آسیاب شده، به ویژه دانه غلات با غربال های سوراخ ریز به دست می آید .

آرد شامل: نشاسته ، گلوتن آندوسپرم دانه ها است. آرد گندم را ازبوجاری کردن، آسیاب کردن و غربال کردن ارقام مختلف گندم، به استثنای گندم رقم دوروم به دست می آورند. از آرد غلات در صنایع نانوایی، شیرینی پزی، نشاسته، گلوکز وگلوتن، رشته بری، چسب و سوسیس وکالباس استفاده می شود. کیفیت آرد از لحاظ نوع فرآورده ای که با آن ساخته می شود، اهمیت ویژه ای دارد و بستگی به: نوع غله مخصوصا گندم ،فرآیند آسیاب کردن و عملیات پس از آن دارد . امروزه انواع آرد را بر مبنای نوع فرآوری به آردهای: straight ،clear، atenetp و بر اساس مصرف به انواع: آرد همه کاره، آرد نان، آرد کیک، آرد کراکر و آرد شیرینی سازی تقسیم بندی می شوند . همچنین بر اساس عملیات بعد از آسیاب کردن، آردها را به انواع: آرد بی رنگ شده، آرد بروماته، آرد غنی شده، آرد بی رنگ شده، آرد فوری، آرد فسفاته و آرد خود ورآینده تقسیم بندی می کنند . آرد دانه هایی غیر از گندم را بر اساس نوع غله نام گذاری می کنند مانند آرد سویا. وقتی کلمه آرد به تنهایی بیاید، منظور آرد گندم است . آرد در صنایع پخت و نانوایی براساس محصول مورد نظر انتخاب می شود به عنوان مثال جهت تهیه و تولید نان سنگک از آرد سنگی و یا آرد تیره استفاده می شود . اصولاً آرد گندم را بر مبنای خاکستر طبقه بندی می کنند .از روی میزان آن می توان به در جه استخراج آرد، درجه رنگ، تیرگی یا روشنی آرد پی برد و نوع و مصرف و مناسب بودن آن را جهت هر یک از نان ها تعیین نمود.

درباره semnansoghat

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *