پشتیبانی

۲۸ بهترین فایده نخود برای سلامتی، پوست و مو - سوغات سنتی سمنان

روزهای مدرسه، معلم ما همیشه بر این مسئله تاکید داشت که نخود یکی از مغذی‌ترین اعضاء خانواده حبوبات است. خیلی طول نکشید تا خواص نخود را در رژیم غذایی بفهمم. در این نوشتار با ما همراه باشید تا ۲۸ بهترین فایده نخود برای سلامتی، پوست و مو را بدانید.

خواص نخود: ۲۸ بهترین فایده نخود برای سلامتی، پوست و مو

آیا نخود برای شما خوب است؟ خاستگاه نخود، خاورمیانه است که به حدود ۷۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد. معمولا از نخود در سبزیجات، سالادها، سس‌ها، نان، فلافل، حمص، طهنگامی و غذاهای مالشی سیردار استفاده می‌شود. این نوع از حبوبات، سرشار از فیبر است. هیچ‌کس نمی‌تواند دقیقا بگوید نخود چقدر خوب است. بنابراین ما به فهرستی از ۲۸ بهترین خواص این غذای شگفت‌انگیز، فکر کردیم.

مطلب مرتبط: ۸ مهمترین خواص سیر خام ناشتا برای سلامتی

فواید نخود بر‌ای پوست:

برخی از بهترین خواص نخود برای پوست را در این‌جا ببینید.

۱. چین و چروک

منگنز موجود در نخود باعث می‌شود سلول‌های پوست انرژی تولید کنند و با چین و چروک ناشی از رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند. مولیبدن، با از بین بردن سولفیت‌ها، پوست را سم‌زدایی می‌کند. مواد مغذی دیگر مانند فولات و ویتامین B برای سلول‌های پوست مانند سوخت عمل می‌کنند. آن‌ها، آسیب ناشی از آفتاب و سموم مضر را ترمیم می‌کنند.

۲. بسته صورت:

برای پاک کردن و لایه‌برداری صورت، آرد نخود را با زردچوبه ترکیب کنید. این، بافت پوست شما را بهبود بخشیده، سلول‌های مرده را برمی دارد، پوست را مرطوب کرده و رنگ پوست را نیز خوب می‌کند.

۳. پاک‌کننده صورت:

برای استفاده از آرد نخود به عنوان پاک‌کننده طبیعی:

– آرد نخود را با پودر زردچوبه، شیر یا ماست ترکیب کنید.
– یک خمیر نرم درست کنید و آن را به طور مساوی بر صورتتان بگذارید.
– بعد از ۱۰-۱۵ دقیقه آن را با آب گرم بشویید.

مطلب مرتبط: خواص ذرت: ۲۵ بهترین فایده ذرت برای سلامتی

۴. لکه‌های پیری را کاهش می‌دهد:

برای استفاده از نخود برای کاهش لکه‌های پیری:

– نخود پخته را له کنید
– مقداری آب اضافه کنید تا خمیر نرمی به‌دست آید
– آن را کاملا روی صورت و دست‌ها بمالید

این کار، لکه‌های پیری روی صورت و بدن‌تان را کاهش می‌دهد

۵. عفونت قارچی

نان چاپاتی با آرد نخود را به مدت یک ماه در رژیم غذایی خود بگنجانید. این کار به خلاص شدنتان از عفونت‌های قارچی کمک می‌کند.

۶. درمان لکودرما

نقش نخود در درمان لکودرما، شگفت‌انگیز است. برای استفاده:

– یک فنجان نخود را با ۸ گرم تریفالا چورنا و آب بخیسانید.
– آن را ۲۴ ساعت کناری بگذارید.
– وقتی جوانه زد، آن را مصرف کنید

این کار را منظم و به مدت چند ماه تکرار کنید تا لکه‌های سفید ناشی از لکودرما را کاهش دهد.

خواص نخود برای رشد مو

۷. موی صورت:

نخود برای برداشتن موی صورت نیز مفید است. چگونگی آن در این‌جا آمده است:

– زردچوبه و آرد نخود را ترکیب کنید تا خمیر نرمی به‌دست آید.
– آن را به صورت مساوی بر صورت بگذارید
– همچنین می‌توانید از این، به عنوان اسکراب صورت استفاده کنید
– پس از ۱۰-۱۵ دقیقه بشویید

برای کسب نتیجه بهتر، این کار به صورت منظم و به مدت یک ماه انجام دهید

۸. تقویت مو

لوبیای گاربانزو برای تقویت مو عالی است. مقدار مناسب پروتئین و منگنز از سفید شدن مو جلوگیری می‌کند.

۹. شوره سر

نخود در درمان شوره سر، عالی است. برای استفاده:

– شش قاشق غذاخوری آرد نخود را با آب ترکیب کنید
– این خمیر را چند دقیقه بر موی خود بگذارید و سپس آبکشی کنید

این کار، شوره پوسته پوسته را مهار کرده و عفونت را نیز کاهش می‌دهد

خواص نخود برای سلامتی

۱۰. گرسنگی را کنترل می‌کند

نخود، سرشار از فیبر و مقادیر بالایی از پروتئین است. این دو ماده مغذی، شما را برای مدت زیادی سیر نگه داشته و گرسنگی را کنترل می‌کنند. این مواد مغذی در نخود، یافت شده و آن را برای کاهش و تثبیت وزن، ایده‌آل می‌کند.

۱۱. کاهش کلسترول

گنجاندن ۳/۴ فنجان نخود در رژیم غذایی خود می‌تواند به کاهش کلسترول LDL (بد) کمک کند. نخود دارای دیس لپیدمی است که از تجمع کلسترول در بدن جلوگیری می‌کند. این کار، خطر بیماری‌های قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.

۱۲. آشپزی

می‌توان نخود را پخت و در سالادها، کاری‌ها، سوپ‌ها و خورش‌ها به کار برد. نخود برشته، با مقداری اودیه خوشمزه، یک میان‌وعده خوشمزه است. این، در رژیم غذایی بدون گلوتن نیز جای دارد. و می‌تواند در غذاهای متنوعی مانند پاکوره یا پن‌کیک و به عنوان جایگزینی برای تخم‌مرغ در آشپزی به کار رود.

۱۳. سولفیت پایین

نخود، مقدار زیادی ماده معدنی و مولیبدن دارد. این‌ها برای سم‌زدایی ترکیبات سولفیت از محصولات غذایی و غذاهای خشک، ضروری هستند. ترکیبات سولفیت معمولا باعث سرگیجه، طپش قلب بالا، سردرد و دیگر علائم ناخوشایند می‌شوند. مولیبدن، کبد را نیز پاک می‌کند.

۱۴. فیبر حل شدنی

نخود، دارای مقدار مناسبی فیبر حل شدنی است. این، به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کرده و سطح قند را نیز تثبیت می‌کند. فیبر حل شدنی مانند یک اسفنج عمل کرده و صفرا را از کلسترول بد پاک می‌کند. همچنین باعث حس سیری می‌شود.

۱۵. خواب خوب

نخود، به عنوان یکی از سرشارترین منابع اسید آمینه، تریپتوفان و سرتونین، نقش مهمی درتنظیم خلق و خو و خواب دارد. مصرف تریپتوفان در شب، باعث آرامش فرد می‌شود.

۱۶. سیستم ایمنی

نخود، سرشار از آهن است. آهن به انتقال اکسیژن در بدن کمک کرده و برای حفظ قدرت سیستم ایمنی و برای متابولیسم خوب، ضروری است.

۱۷. بیماری قلبی

مصرف منظم لوبیای گانزالو، کلسترول بد را پاک کرده، سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید را کاهش می‌دهد. این لوبیا، دوست قلب است. ترکیب منحصر به فرد آنتی‌اکسیدان‌ها در نخود، از دیواره رگ‌های خونی و خون محافظت می‌کند. اسید آلفالینولئیک (ALA) و اسیدهای چرب امگا۳، خطر بیماری قلب کرونری و خطرات بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

۱۸. سلامت زنان

خواص نخود برای سلامت زنان نیز زیاد است. مواد شیمیایی گیاهی یا ساپونین موجود در نخود، برای جلوگیری از سرطان سینه و پوکی استخوان بسیار مفید است. نخود، همچنین برای پایین آوردن ایجاد گرگرفتگی در یائسگی نیز عالی است.

۱۹. آهن برای انرژی

نخود سرشار از آهن است و به افزایش انرژی کمک می‌کند. آهن برای زنان باردار یا زنان شیرده ضروری است. کودکان و بزرگسالان برای انجام کارهای معمول روزانه، به مقادیر کافی آهن احتیاج دارند.

۲۰. منگنز

نخود، با کمک مواد معدنی و منگنز، عملکرد آنزیم ها، تولید انرژی و دفاع آنتی‌اکسیدانی را تسهیل می‌کند.

۲۱. کلسیم

مقدار مناسب کلسیم موجود در نخود برابر با کلسیم شیر، و ماست است و در نتیجه برای سلامت استخوان مفید است.

۲۲. اسید فولیک

نخود، مقدار مناسبی فولات یا اسید فولیک دارد که ضروری‌ترین ماده مغذی برای زنان باردار است. همچنین در درمان آسیب ستون فقرات و رشد مغز جنین موثر است.

۲۳. دیابت را کنترل می‌کند

شاخص گلیسمی نخود پایین است و بنابراین برای جلوگیری و تنظیم سطح قند خون خوب است. فیبر و پروتئین به جریان خون در لوله گوارشی کمک می‌کند. همچنین از شکستن خیلی سریع یا خیلی آرام غذا جلوگیری می‌کند. این سرعت سالم، قند غذا را آزاد کرده و تاثیر گوارش غذا بر سطح قند خون ما را تثبیت می‌کند. نخود به بیماران دیابتی و افراد مقاوم در برابر انسولین توصیه می‌شود.

۲۴. فسفر

نخود، مقدار مناسبی فسفر و آهن دارد. این دو ماده باهم، به افزایش تعداد سلول‌های خونی کمک می‌کنند. همچنین، هموگلوبین را افزایش داده و نمک اضافی را از کلیه پاک می‌کند.

۲۵. سرطان

نخود، خطر سرطان را نیز کاهش می‌دهد. فیبر حل شدنی، به روده بزرگ می‌رسد و باکتری‌ها را به اسیدهای چرب می‌شکند. این، توسط سلول‌های روده بزرگ جذب شده و آن را به انرژی تبدیل می‌کند. بنابراین، سلول‌های روده بزرگ را سالم نگه‌داشته و خطر سرطان را کاهش می‌دهد.

۲۶. سنگ کلیه

نخود برای جلوگیری از سنگ کلیه، عالی است. چگونگی آن در این‌جا آمده است:

– ۱/۲ فنجان نخود را در آب بخیسانید
– آن را یک شب نگه دارید
– روز بعد آن را با عسل مصرف کنید تا از سنگ کلیه جلوگیری کند.

۲۷. یرقان

نخود، برای درمان یرقان نیز عالی است. مصرف یک فنجان نخود خیسانده در آب با شکر زرد، به درمان یرقان و استفراغ مربوط به آن، کمک می‌کند.

۲۸. حمله‌های قلبی

نخود، منبع خوبی از فولات است که سطح اسید آمینه و هموسیستین را کاهش می‌دهد. سطح بالای اسید آمینه خطرناک است و ممکن است باعث حمله قلبی و سکته شود.

نخود را چگونه بخوریم؟

حالا که به اندازه کافی درمورد اهمیت نخود صحبت کردیم، در این‌جا طرز تهیه حمص را آورده‌ایم. غذایی که در بسیاری از مناطق دنیا محبوب شده است. این غذا، سریع و آسان است. پس، از خواص خوردن نخود به این شکل بهره‌مند شوید!

مواد لازم

– ۶۰۰ گرم نخود کنسروی، آبکشی شده و شسته شده
– ۶۰ میلی‌لیتر آب
– ۳ حبه سیر له‌شده
– ۱۰۰ میلی‌لیتر روغن زیتون
– ۲ قاشق غذاخوری خمیر طهنگامی
– ۱ قاشق چایخوری پودر زیره
– نان تست برای خوردن

طرز تهیه

– تمام مواد- نخود، روغن زیتون، حبه‌های سیر، خمیر طهنگامی، پودر زیره و آبلیمو- را در غذاساز بریزید.
– مواد را تا زمانی که به خوبی ترکیب شوند، در غذاساز بگذارید.
– آب را اضافه کنید و دوباره غذاساز را روشن کنید تا زمانی که به بافت و غلظت موردنظرتان برسد.

دیپ را در کاسه‌ای بگذارید و با نان تست تازه، ترجیحا نان ترکی، میل کنید.

امیدواریم از خواندن این مطلب درباره خواص نخود ، به اندازه من که از نوشتنش لذت بردم، لذت برده باشید.


منبع: stylecraze

 

آیامیدانستید در پخت ( کماچ و بغسمات ) به روش سنتی استفاده از آب نخود در تهیه خمیر می باشد.

و ما آخرین و تنها مرکز تولید و عرضه سوغات سنتی سمنان به روش سنتی هستیم.

 

درباره semnansoghat

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *